Minn Kota

Minn Kota is een merk met een lange traditie van elektrische buitenboord motoren. In eerste instantie vooral ontwikkeld als hulpmotor aan boord van visboten. Het is een Amerikaans merk dat inmiddels een enorme portfolio heeft opgebouwd aan elektrisch aangedreven hulpmiddelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze er nogal plastic en kwetsbaar uit zien. Maar het merk staat bekend om zijn goede garantiebeleid en onbreekbare componenten. Het zijn dus motoren met een heel praktisch gebruik. Dus ook zeer geschikt voor het betere grachtenwerk achter niet al te zware boten. Minn Kota levert de stilste motoren op de markt. Ze leveren een stuwkracht tot ongeveer 2 PK waarmee boten tot ongeveer 1500 kilo kunnen varen.

Licht van gewicht, goed instelbaar voor wat betreft elektrisch verbruik, en aantrekkelijk geprijsd. Zie de tabel welke motor welke boot kan voort stuwen.

Een interessante innovatie van Minn Kota voor speedboten, vooral diegene die zijn afgemeerd in de Amsterdamse binnenwateren, zijn de elektrische opbouw motoren voor krachtige buitenboord motoren Рde Minn Kota Engine Mount (EM) motoren. Minn Kota EM motoren worden geplaatst op de cavitatie plaat van de buitenboordmotor of sterndrive. De EM motor is zo altijd direct klaar voor gebruik en hoeft niet op- of neergeklapt te worden. Als de boot langzaam vaart is de EM motor onderwater en klaar voor gebruik, bij de vaart in plan̩ is deze geheel boven water en hindert het varen niet.

Minn Kota EngineMount MK55

Minn Kota EngineMount MK55

Op deze manier kunnen boten elektrisch varen daar waar niet hard gevaren mag worden. Dit bespaart benzine, maakt geen lawaai en …… bespaart 66% korting op het havengeld zoals geldt voor elektrisch aangedreven boten? Deze laatste vraag wordt momenteel onderzocht.

MinnKota Engine Mount MK55

MinnKota Engine Mount MK55

ZuidWesterSloep kan alle Minn Kota motoren leveren. Dus ook de specifieke boegmotoren. Neem contact op als uw model niet in ons winkel assortiment is opgenomen.