Torqeedo is de innovator op het gebied van electrisch varen.

check onderstaande video maar eens...
ZWS 580 met Torqeedo Cruise

Torqeedo is de onbetwiste marktleider in het segment van elektrische buitenboordmotoren voor boten tot ongeveer 4 ton. Ook voor sloepen biedt Torqeedo geweldige producten. De kracht van Torqeedo is de gebruiksvriendelijkheid van de afstandsbediening, het lage gewicht, de ongekende stuwkracht en de relatief gunstige prijsstelling in verhouding tot andere elektromotoren. Torqeedo heeft in 2014 een belangrijke kwaliteitslag gemaakt. Met name de sterkere motoren (de Cruise modellen) zijn wezenlijk verbeterd door de vervanging van de plastic pylon, door een aluminium versie. Dit heeft tot gevolg dat de as minder snel uit zijn behuizing kan lopen en minder gevoelig wordt voor aanvaringen met de grond, visdraad etc.

Torqeedo levert een compleet pallet aan apparatuur voor elektrisch varen. Denk hierbij aan een zonne-paneel oplossing, accu’s en ander toegebehoren. Een interessante innovatie is de Torqeedo app, waarmee je de ‘real-time’ prestaties van de motor kunt uitlezen via je smartphone (via Bluetooth 4).

In onze winkel verkopen we met name de Torqeedo Travel & Cruise series. Hieronder volgt nadere uitleg met verklarende video.

De Torqeedo Travel 530/1003 zijn geweldige motoren voor de grachten. De accu’s zijn eenvoudig los te koppelen en makkelijk mee te nemen (zelfs op de fiets) om thuis op te laden. Onderstaand filmpje toont dit duidelijk (warning: english spoken, but with a german accent ;-)).

De Torqeedo Cruise series kunnen bediend worden door middel van handgas of een afstandsbediening. Bij beide opties is een display aanwezig die je snel inzicht geeft in het voltage, de resterende duur en de snelheid. De Cruise is er in 2 maten, de 2.0 en 4.0 Kilowatt motoren. Deze zijn respectievelijk vergelijkbaar met 5-6 en 9-10 PK verbrandingsmotoren. Beide motoren zijn in kort- en langstaart versie beschikbaar. Onderstaande video geeft een goed beeld van de eigenschappen van de Cruise series.