top of page

ELEKTRISCH VAREN

Probeer het en je wilt niets anders meer. Elektrisch varen heeft zich inmiddels helemaal bewezen. Het is ontspannen en zonder stank of lawaai genieten van het water, de omgeving en elkaar. Fijner wordt het niet. In veel gevallen is zelfs een oplaadpunt niet meer nodig. Draagbare lithium batterijen bieden een prima oplossing en kunnen thuis worden opgeladen.

ZuidWesterSloep heeft meer dan 12 jaar ervaring in elektrisch varen. Al onze elektromotor- en accuconfiguraties zijn uitvoerig getest en in de praktijk bewezen. Het merendeel van onze klanten wil hun aluminium sloep door ons laten bouwen met elektrische aandrijving. Logisch, want varen met een elektrische motor maakt je ervaring op het water nog intenser. Het geeft ook nog eens veel minder gedoe en is vriendelijker voor de omgeving. In Amsterdam wordt varen op fossiele brandstoffen per 2025 zelfs helemaal verboden en de meeste Nederlandse vaarsteden volgen dit voorbeeld. Ook in veel natuurgebieden is alleen nog elektrische aandrijving toegestaan. Dus elektrisch sloepvaren is de meest logische keuze.

Kom zelf elektrisch proefvaren in Amsterdam Noord, we hebben diverse elektrische sloepen in het water.

Maak een afspraak.


Wij zijn zo enthousiast over de voordelen en mogelijkheden van elektrisch varen, dat we niet alleen ZuidWesterSloep-kopers maar zoveel mogelijk bootbezitters willen helpen bij de overstap naar elektrisch. 

patroon zuidwestersloep-16.png
bottom of page