top of page
IMG_1455.jpg

Expertise centrum

ZuidWesterSloep heeft zich vanaf haar start in 2009 gericht op elektrisch sloepvaren. Vanuit dat prille begin is in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan met elektrisch aangedreven sloepen. Van leveranciers, motoren en accu’s tot aangepaste sloep-ontwerpen die specifiek zijn gebouwd voor varen met een elektrische motor. ZuidWesterSloep kan zich dan ook met recht een expertisecentrum noemen voor elektrisch varen. Zowel voor particulier gebruik als voor commercieel (verhuur) gebruik weten wij op basis van in de praktijk bewezen configuraties wat in welke omstandigheden de beste optie is. Doordat wij al zolang in deze markt aanwezig zijn hebben wij een goed netwerk opgebouwd van betrouwbare leveranciers en partners. Wij kunnen u adviseren uit een breed aanbod van diverse typen motoren en accu’s. Onze dienstverlening beperkt zich niet alleen tot onze eigen sloepen, we helpen u ook graag met passend advies welke motor en accu-configuratie goed is voor uw eigen boot, afgestemd op de door u gewenste vaareigenschappen.

Motoren

ZuidWesterSloep werkt voor de aandrijving van zijn sloepen met diverse leveranciers van elektromotoren. Alle door ons geleverde typen motoren hebben zich in de afgelopen jaren uitgebreid bewezen in de praktijk. Goede contacten met onze leveranciers staan garant voor optimale service. Afhankelijk van het type sloep en de gewenste vaareigenschappen maken we samen met u de keuze uit de diverse typen elektromotoren, variërend in kracht van 1 Kw tot 12 Kw. In termen van traditionele verbrandingsmotoren verhoudt dit zich tot ca. 4pk tot ca. 25pk. 

 

Accu’s

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u kiezen uit een breed scala van accupakketten. Van oudsher zijn wij begonnen met loodzuur accupakketten, vaak goedkoper maar ook zwaarder dan de recentere lithium accu’s. Loodzuur accu’s zijn gezien hun gewicht afhankelijk van de mogelijkheid om op te laden via walstroom. Heeft u geen mogelijkheid om op te laden bij uw ligplaats? Dan bieden draagbare lithium accu’s een uitkomst. Deze koppelt u eenvoudig aan en af zodat u ze thuis kunt opladen. Zo varen de ZWS-420, 525 en 595 bijvoorbeeld al 6 uur op 2 kleine draagbare lithium batterijen van 11kg. Het nadeel van lithium accu’s was tot voor kort dat ze veel duurder waren maar tegenwoordig komt de prijs aardig in de buurt van klassieke loodzuur accu’s. Daarnaast biedt lithium het voordeel dat ze meer laadcycli aankunnen en een veel gunstiger vermogen/gewicht ratio hebben.  Combineren van beide accu typen kan ook: veel klanten kiezen voor een combinatie van loodzuur en lithium. Voor een grotere actieradius en/of meer flexibiliteit in oplaad opties. In principe zijn accupakketten naar wens uit te breiden qua capaciteit, de meeste door ons geleverde pakketten variëren tussen de 1kw tot 20 kw.

patroon zuidwestersloep-16.png

Onze leveranciers: motoren

Torqeedo

Torqeedo begon in 2005 als nieuwe speler op het gebied van elektrische aandrijvingen voor boten in de watersport. Met als doel: het bieden van geavanceerde maar toch betaalbare elektrische aandrijvingen. Inmiddels zijn zij een gevestigde leverancier voor elektromotoren voor de particuliere markt.

Krautler

De afdeling bootmotoren van Kräutler elektromaschinen GmbH heeft zich gepositioneerd als een complete en toonaangevende leverancier op het gebied van elektrisch varen. Kräutler heeft een breed assortiment met motoren in verschillende uitvoeringen, zowel voor de particuliere als voor de commerciële (verhuur) markt.

ePropulsion

Recent toegevoegd aan ons leveringsgamma. De missie van ePropulsion is de overgang naar elektrisch varen te versnellen. Dit willen zij bereiken door eersteklas elektrische buitenboordmotoren te leveren, al dan niet in combinatie met hun eigen lithium accu’s. Als relatief jonge speler timmeren zij hard aan de weg op zowel de particulier als de commerciële (verhuur) markt. 

torqeedo-logo-rgb-1030x343.png
krautler-logo.jpeg
epropulsion logo.png
patroon zuidwestersloep-16.png

Onze leveranciers: accu's

Ecobat

ECOBAT is een gerenommeerd merk en biedt een complete lijn AGM (loodzuur) deep-cycle batterijen van 2Volt 200Ah tot en met 12Volt 270Ah. Door de accu’s te schakelen kunnen diverse pakketten met verschillende voltages worden gemaakt. Deep cycle batterijen kunnen zonder problemen tot 80% worden ontladen.

Ecobat_Logo.png

Batterlylabs

BatteryLabs ontwikkelt, produceert en distribueert geavanceerde lithium accu systemen en randapparatuur. Zij zijn specialist op het gebied van accu systemen met extreme prestaties en hebben jarenlange ervaring met diverse lithium systemen. Hun kleine draagbare en daardoor zeer handzame 1,5kw accu (11kg) wordt veelvuldig door ons gebruikt.

Logo-BatteryLabs.png

Enery Research

Eneregy Research is een Nederlands bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in elektro-oplossingen. Bijkomend voordeel van de ER lithium accu’s is dat u deze kunt monitoren met de ER app waardoor u gemakkelijk de resterende vaartijd kunt inzien. Het draagbare 2kw model (16kg) wordt veel door ons toegepast.

ePropulsion

Naast hun elektromotoren gamma heeft ePropulsion ook een eigen lithium acculijn. Met name de zwaarste 10kw accu is een ideale oplossing voor de combinatie van een zwaardere elektromotor met een lange vaarduur.

LOGO energy research.png
epropulsion logo.png
bottom of page