top of page

Bootnamen - what’s in a name….

Het is inmiddels een mooie traditie. Bij de oplevering van een nieuwe boot biedt ZuidWesterSloep de tenaamstelling aan. Dat leidt vaak tot een mooi en productief familieberaad, waar dan een origineel resultaat uit voortvloeit. Dat kan zomaar een mooie naam zijn of een jolige kwinkslag, en ook wordt er regelmatig verwezen naar een dierbare of een mooie gebeurtenis.


Elektrisch aangedreven aluminium sloep ZuidWesterSloep ZWS-500
De ZWS-500 "Midori"

Deze periode staan er drie boten op stapel die alle drie een prachtige naam hebben gekregen met een meer filosofische inslag. Dat zien we vaker, dat er wat beschouwelijker naar het nieuw verworven bezit wordt gekeken. Of het krijgt een (levens-) motto mee. De drie boten waar het nu om gaat vallen in de laatste categorie:

Saudade: Portugees: een soort van weemoed - voor de liefde die resteert.

Midori; Japans: in harmonie met de omgeving / op duurzame wijze.

Amor Fati: Latijn: liefde voor het (nood) lot.


Elektrische sloepen van Zuidwestersloep ZWS-595
De ZWS-595 "Amor Fati" heeft zojuist z'n naam gekregen

Als ZuidWesterSloep is het elke keer een feestje om de naam te mogen ontvangen en worden we vaak verrast en soms ook geraakt en ontroerd door de mooie betekenissen. Of moeten we even de boeken in om de vaak diepere betekenis te doorgronden. En even zo vaak lachen we om een originele, spitsvondige naam waarin veel humor schuilt. Hoe het ook zij, bootnamen: de keuze is reuze, en we zijn benieuwd wat ons nog te wachten staat ;-)Comments


bottom of page