top of page

De Duurzaam Varen Dag van de Coalitie Duurzaam Varen


Onlangs heeft ZuidWesterSloep zich aangesloten bij de Coalitie Duurzaam Varen, een coalitie van betrokken en vooroplopende bedrijven werkzaam in de transitie naar duurzaam varen. Een logische stap: sinds haar oprichting meer dan 12 jaar geleden heeft ZWS elektrisch en duurzaam varen hoog in haar vaandel staan.
Een van de eerstvolgende belangrijke events voor in de agenda van onze volgers/klanten/vrienden-van-de-show: de tweede Duurzaam Varen Dag (zie ook hier:) op zaterdag 23 september aanstaande. Bij dit grootste elektrische proefvaart event van Nederland is natuurlijk ook ZWS weer aanwezig met haar elektrisch aangedreven aluminium sloepen.


Op de 23e kun je zelf elektrisch varen ervaren tijdens proefvaarten van een groot aantal verschillende bedrijven. Of je nu een fervente watersporter bent of nog nooit elektrisch hebt gevaren, dit is dé gelegenheid om het te ontdekken! Het is mogelijk om met je eigen boot te komen om de innovatie en duurzaamheid van dichtbij te ervaren. Tijdens het evenement wordt er ook belangrijke informatie gedeeld over de toekomst van de pleziervaart in Amsterdam. Vanaf 1 januari 2025 zal er namelijk een emissievrije zone worden ingesteld voor de pleziervaart in Amsterdam. Dit initiatief zal tijdens het evenement nader worden toegelicht, zodat je goed op de hoogte bent van de nieuwe regelgeving en de mogelijkheden voor emissievrij varen. De locatie van het evenement - Nautix Marina, Zeeburg - Amsterdam) is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus iedereen kan probleemloos meedoen.


We kijken ernaar uit om je namens de Coalitie Duurzaam Varen te verwelkomen en samen elektrisch varen te ervaren door middel van onze proefvaarten. Ontdek de voordelen van elektrisch varen en laat je inspireren voor een duurzame toekomst op het water!

Comments


bottom of page