ZWS 580

Joris Scheepers: In 2010 zijn we ZuidWesterSloep begonnen. Joris Scheepers is de ontwerper. Hij heeft een achtergrond in de jachtscheepsbouw (jachtwerf Jongert in Noord Holland) en droomde tijdens zijn ontwerpwerk van luxe jachten over een handzame, maar vooral zorgeloze, sloep. Geschikt om alleen, maar ook met een groep, fijn door de grachten mee te varen. Een sloep zonder de toen overheersende ‘kak’ koorden en ander ‘white & navy blue’ geneuzel. Gewoon een recht voor zijn raap sloep, met een eigen herkenbare lijn. En heel belangrijk… zonder al het (poets, schuur, verf etc.) werk wat inherent lijkt aan bootbezit.

elektrische sloep_gezellig in aluminium ZuidWesterSloep_site_thumb

Michel Doggenaar: Hij heeft aanvankelijk het ZuidWesterSloep idee zakelijk inhoud gegeven. Hij heeft het varen vanaf zijn vroegste jeugd meegekregen en zag direct de mogelijkheden van ZuidWesterSloep. Waar het hem om ging was het compromisloos genieten. Dus slot eraf en varen. Geen schuren, poetsen, dekzeiltjes, winterstalling en andere flauwekul. Tel dat op bij het ‘eigen gezicht’ en het duurzame karakter van de sloep en een bedrijf(je) was geboren. De latere modellen komen qua lijnen en qua indeling uit zijn koker. Een ZuidWesterSloep is volgens hem ‘functionele liefde’. De boot is namelijk best belangrijk, maar zaken als gezelligheid en zorgeloos genieten zijn volgens hem belangrijker.

Michel is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waterpret op een slimmere manier te organiseren. Hij heeft in 2011 het sloep-verhuurbedrijf Greenjoy gestart. Inmiddels is hij daar niet meer actief bij betrokken. Maar aan nieuwe initiatieven wordt constant gewerkt. Klik hier voor meer informatie over Michel:

md

Nog even op een rijtje waar ZuidWesterSloep voor staat:

  • Onderhoudsarm
  • duurzaam
  • dienend
  • voordelig

Dat vertaalt zich in de volgende ontwerp- en materiaalkeuzes:

  • houd het simpel – minder is meer
  • biedt een scherpe prijs
  • kies voor zoveel mogelijk duurzame materialen
  • alleen kwaliteit
  • en vooral…. zo min mogelijk gedoe en onderhoud.

Inmiddels zijn we ruim 70 sloepen verder. Hebben we een grote groep tevreden klanten, zijn de sloepen door en door getest in uiteenlopende verhuur omstandigheden bij o.a. Greenjoy, Bootje Varen Breda en Watersport Frissen het Toppunt in Sneek etc etc. .

Bovendien zitten we nog vol plannen om duurzaam varen nog beter bereikbaar te maken. Delen hoort daar bijvoorbeeld bij. Zeker boten liggen zo vaak stil – zonde – kan dat nou niet anders? Wij denken van wel. Wordt vervolgd. vriendensloep

 

Watersport Frissen Roermond