OVER ZUIDWESTERSLOEP

Na jaren in de corporate wereld kwam Michel Doggenaar in contact met ontwerper Joris Scheepers. Joris had een eenvoudige aluminium boot ontworpen, Michel wist hoe hij die kon vermarkten. Wat volgde was een vliegende start van het Amsterdamse sloepenbedrijf ZuidWesterSloep, met als concept onderhoudsvrij, no-nonsense, betaalbaar en duurzaam varen. 


Joris ontwierp de eerste twee ZWS-modellen, daarna bouwde Michel alleen verder aan ZuidWesterSloep. Inmiddels zijn er zes modellen en is Michel niet alleen expert in no-nonsense aluminium sloepen, maar ook in elektrisch varen. Hij heeft ook aan de basis gestaan van Greenjoy. Hij weet dus inmiddels exact hoe je een betrouwbare en zorgeloze sloep ontwerpt en afbouwt. De ambitie waar alles mee begon is gebleven: 

Mooie, betaalbare en duurzame aluminium sloepen maken voor iedereen die houdt van varen en gezelligheid, maar níet van hozen, poetsen, verven, repareren en winterklaar maken.

IMG_3264.JPG

Michel Doggenaar

 

Michel kreeg het plezier van varen met de paplepel ingegoten. In zijn visie moet een boot vooral functioneel zijn en geen zorgen of extra werk geven. Je moet er gezellig met familie of vrienden mee het water op kunnen; slot eraf, instappen en gáán. Precies waar ZuidWesterSloep voor staat.

‘Functionaliteit vind ik heel belangrijk. Als je zo’n sloep koopt, moet ‘ie precies doen waar jij ‘m voor wilde hebben en geen onnodige problemen veroorzaken. Ik vraag dus altijd door over wat klanten verwachten van zo’n boot, waar ze de sloep voor willen gebruiken en wat hun situatie is. Ik probeer iedereen de perfecte sloep te leveren en ga daarin heel ver, maar ik beloof niets wat ik niet kan waarmaken. Misschien ben ik geen typische scheepsbouwer of -verkoper, maar dit is hoe ik er gelukkig van word: kwaliteit bieden, duurzame oplossingen zoeken, leuk contact onderhouden met klanten, veel service bieden, steeds beter worden en mijn kennis over elektrisch varen delen.’ 

Luister hier naar mijn verhaal.

patroon zuidwestersloep-14.png