top of page

OVER ZUIDWESTERSLOEP

Na jaren in de corporate wereld kwam Michel Doggenaar in contact met ontwerper Joris Scheepers. Joris had een eenvoudige aluminium boot ontworpen, Michel wist hoe hij die kon vermarkten. Wat volgde was een vliegende start van het Amsterdamse sloepenbedrijf ZuidWesterSloep, met als concept onderhoudsvrij, no-nonsense, betaalbaar en duurzaam varen. 


Joris ontwierp de eerste twee ZWS-modellen maar stapte vrij snel weer uit ZWS om zijn onderwijspassie te volgen, waarna Michel alleen verder bouwde aan ZuidWesterSloep waarbij de focus in sloepontwerp steeds meer op elektrisch varen kwam te liggen. Inmiddels zijn er negen modellen en is ZWS niet alleen expert in no-nonsense aluminium sloepen, maar ook in elektrisch varen. Doordat Michel ook aan de basis heeft gestaan van een commercieel verhuurplatform voor elektrische sloepen weet ZWS exact hoe je een betrouwbare en zorgeloze sloep die intensief en langdurig wordt gebruikt en ontwerpt en afbouwt. Inmiddels is jeugdvriend Reinoud ingestapt in het bedrijf om verder te helpen bij de groei en uitbouw van ZuidWesterSloep. In al die jaren is de ambitie waar alles mee begon echter onveranderd gebleven: 

Mooie, betaalbare en duurzame aluminium sloepen maken voor iedereen die houdt van varen en gezelligheid, maar níet van hozen, poetsen, verven, repareren en winterklaar maken.

IMG_3264.JPG
michel_zuidwestersloep.JPG

Michel Doggenaar

 

Michel kreeg het plezier van varen met de paplepel ingegoten. In zijn visie moet een boot vooral functioneel zijn en geen zorgen of extra werk geven. Je moet er gezellig met familie of vrienden mee het water op kunnen; slot eraf, instappen en gáán. Precies waar ZuidWesterSloep voor staat.

‘Functionaliteit vind ik heel belangrijk. Als je zo’n sloep koopt, moet ‘ie precies doen waar jij ‘m voor wilde hebben en geen onnodige problemen veroorzaken. Ik vraag dus altijd door over wat klanten verwachten van zo’n boot, waar ze de sloep voor willen gebruiken en wat hun situatie is. Ik probeer iedereen de perfecte sloep te leveren en ga daarin heel ver, maar ik beloof niets wat ik niet kan waarmaken. Misschien ben ik geen typische scheepsbouwer of -verkoper, maar dit is hoe ik er gelukkig van word: kwaliteit bieden, duurzame oplossingen zoeken, leuk contact onderhouden met klanten, veel service bieden, steeds beter worden en mijn kennis over elektrisch varen delen.’ 

Luister hier naar Michel's verhaal.

amstelbocht 2.jpg

Reinoud Boersma

 

Na een lange carrière in het internationale bedrijfsleven, aanvankelijk als marketeer later doorgroeiend naar bedrijfsstrateeg om uiteindelijk uit te komen bij innovatie en het opzetten van nieuwe digitale bedrijven wereldwijd, werd het tijd voor wat anders. Kleiner, dichter bij huis en meer waarde toevoegend: dat ware de steekwoorden bij het opzetten van zijn eigen bedrijf gericht op innovatie. Altijd genoten van het 'werken met je handen' kwam er ook meer tijd voor dingen als meubelmakerscursussen. En het helpen van een vriend die het steeds drukker kreeg met het bouwen van sloepen ;-).... Enfin, lang verhaal kort, inmiddels is Reinoud ingestapt als compagnon bij ZuidWesterSloep en bouwen de mannen samen gestaag door aan de groei van ZWS.

patroon zuidwestersloep-14.png
bottom of page