ZWS 580

Joris Scheepers: In 2010 zijn we ZuidWesterSloep begonnen. Joris Scheepers is de ontwerper. Hij heeft een achtergrond in de jachtscheepsbouw (jachtwerf Jongert in Noord Holland) en droomde tijdens zijn ontwerpwerk van luxe jachten over een handzame, maar vooral zorgeloze, sloep. Geschikt om alleen, maar ook met een groep, fijn door de grachten mee te varen. Een sloep zonder de toen overheersende ‘kak’ koorden en ander ‘white & navy blue’ geneuzel. Gewoon een recht voor zijn raap sloep, met een eigen herkenbare lijn. En heel belangrijk… zonder al het (poets, schuur, verf etc.) werk wat inherent lijkt aan bootbezit.

elektrische sloep_gezellig in aluminium ZuidWesterSloep_site_thumb

Michel Doggenaar: Hij heeft aanvankelijk het ZuidWesterSloep idee zakelijk inhoud gegeven. Hij heeft het varen vanaf zijn vroegste jeugd meegekregen en zag direct de mogelijkheden van ZuidWesterSloep. Waar het hem om ging was het compromisloos genieten. Dus slot eraf en varen. Geen schuren, poetsen, dekzeiltjes, winterstalling en andere flauwekul. Tel dat op bij het ‘eigen gezicht’ en het duurzame karakter van de sloep en een bedrijf(je) was geboren. De latere modellen komen qua lijnen en qua indeling uit zijn koker. Een ZuidWesterSloep is volgens hem ‘functionele liefde’. De boot is namelijk best belangrijk, maar zaken als gezelligheid en zorgeloos genieten zijn volgens hem belangrijker.

 

 

 

Michel is altijd op zoek naar nieuwe manieren van waterpret. Hij is in 2011 het sloep-verhuurbedrijf Greenjoy gestart. Inmiddels is hij daar niet meer actief bij betrokken. Die ruimte heeft hij benut om een nieuwe productlijn te ontwerpen. Geheel volgens de ZWS uitgangspunten, maar toch volledig anders; de ZWS Pacific Ponton.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over Michel of luister de ‘passie’ podcastwaarin hij geinterviewd wordt over watersport, elektrisch varen, ZuidWestersloep en nog meer veel…  

 

 

 

md

 

 

 

Nog even op een rijtje waar ZuidWesterSloep voor staat:

  • onderhoudsarm
  • duurzaam
  • dienend
  • voordelig

Dat vertaalt zich in de volgende ontwerp- en materiaalkeuzes:

  • houd het simpel – minder is meer
  • biedt een scherpe prijs
  • kies voor zoveel mogelijk duurzame materialen
  • alleen kwaliteit
  • en vooral…. zo min mogelijk gedoe en onderhoud.

Hieronder ons eerste filmpje… Met een ZuidWester op het hoofd in het eerste prototype op IJburg met een ondergaande zon. 

 

Inmiddels zijn we ruim 70 sloepen verder. Hebben we een grote groep tevreden klanten, zijn de sloepen door en door getest in uiteenlopende verhuur omstandigheden bij o.a. Greenjoy, Bootje Varen Breda en Watersport Frissen, het Toppunt in Sneek, bij Westergoot in Dordrecht,  etc etc. .

 

 

Watersport Frissen Roermond